Προφίλ Ελλήνων Παιχτών: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

1. Πες μας λίγα πράγματα για σένα (Από που είσαι, που μένεις, ηλικία, occupation, πόσο καιρό παίζεις magic, με ποιους τεστάρεις)

Από Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως με σένα, η μόνη μετανάστευση που έκανα ήταν 1 χρόνος αγγλία (άντε και 1 χρόνος στρατό), οπότε και έκανα μια ψιλο-παύση από magic (prerelease δεν έχασα ομως και αγγλία έπαιζα και λίγο online, μικρόβιο ειν'αυτό:Ρ). Ενάμιση χρόνο τώρα μετά τα λελε μου, δουλεύω Θεσσαλονίκη (πληροφορικάριος) και θα κλείσω τα 29 σε κανα μήνα. Το μικρόβιο το κόλλησα όταν ήταν σε κυκλοφορία τα τελευταία Legends (καλοκαίρι 94) και κάναμε ουρές έξω απ'την Κάισσα μπας και προλάβουμε κανα boosterάκι όταν έβγαινε καινούργιο set :Ρ -Τον τελευταίο καιρό κάνω playtesting μηδέν για constructed ;)P αν εξαιρέσεις λίγο workstation (υπό το μηδέν δηλαδή), αλλά για limited παίζω από δω κι από κει σε prerelease/release, fnm, και draftακια με την παρέα. Η κατάσταση μάλλον θ'αλλάξει όμως, και με βλέπω σε λίγο καιρό να καίγομαι στο Δώμα με τον Όθωνα και στο σπίτι με magic online 3.. :)


2. Επιτεύγματα στο παρελθόν, όσον αφορά το Magic?

Έχω παίξει σε όλα τα Nationals εκτός από δύο (αχέμ αγγλία γκούχ στρατός) και κατάφερα να σηκώσω δύο απ'αυτα προτού καταλάβει κανείς τι συμβανει: το 97 με counterburn (δεν υπηρχε καν internet:P) και το 2000 με monoblue control. Το 97 πήραμε product (ούτε ταξιδάκια πληρωμένα υπήρχανε δυστυχώς), αλλά το 2000 παίξαμε Worlds στις Βρυξέλλες με Ηλία (Ζωγράφο), Καπάλα και Βελόνη, όπου τερμάτισα top128 (πςςς 122ος νομίζω:Ρ). Τότε ήταν που έφτασαν τελικό Finkel εναντίον Maher (mirror match με τα Tinker τους ίδιες λίστες) και έληξε 3-2... τρελλό match. Σ'εκείνο το τουρνουά έχασα στο T2 από τον Zvi αλλά, έχοντας προσθέσει nether spirits στο deck, ημουν ο πρώτος που έπαιξε ποτέ nether-go! (ο Zvi στο report του αναφέρεται στο deck ως spirit blue). Εντάξει δε φτάνω τα επιτεύγματα του Oiso απ'το προφίλ του στα Ιαπωνικά Nats αλλά προσπαθώ:Ρ -Κατά τα άλλα έχω ταξιδέψει σε τρία GP κερδίζοντας τα αντίστοιχα trial, με απολογισμό 101ος Reims, 35ος Genova, 62ος Madrid. Κάποιες καλές εμφανίσεις στα υπόλοιπα πανελλήνια ήταν top8 το 98, 18ος το 2001, top8 το 2003, 16ος το 2004, 26ος το 2007 και 12ος φέτος.


3. Πως σου φαίνεται το νέο set στα Limited formats? Ποια common θα θελες να χεις τετράδα σε Shards of Alara Sealed? Βομβα που εύχεσαι να ανοίξεις σε draft/sealed?

Καταρχήν πριν πω οτιδήποτε να δηλώσω πλήρως καμμένος με magic, που σημαίνει πως όλα τα set που βγάζουνε μου αρέσουν. Τώρα απο κει και πέρα, τα Shards έχουνε ομολογουμένως δύσκολη δουλειά ως διάδοχος του shadowmoor block, το οποίο ήταν πολύ ενδιαφέρον και σε επίπεδο sealed και σε booster draft. Το χαρακτηριστικό του νέου format είναι το άπειρο mana fixing σε common και uncommon και φυσικα οι πολυχρωμίες. Από το λίγο που έπαιξα, νομίζω πως το sealed διατηρεί τη γοητεία του, με αρκετό περιθώριο σε επιλογές κατά το deck building, αν και φοβάμαι πως ίσως υπάρχουν pools που δεν μπορούν να εστιάσουν σε ένα shard και ταυτόχρονα έχουν λίγα ή λάθος lands / οβελίσκους, οπότε θα καταλήξεις με γραφικό mana base και το σταυρό στο χέρι. Το booster draft φαίνεται πορωμένο όπως πάντα, με στρατηγικές είτε 5color με removal / defensive καρτες στα βασικά χρώματα και ψηλά picks σε mana fixing, είτε πολύ καλό shard placement (αν και κάποια από τα signals θα είναι πλέον πιο θολά με όλες αυτές τις τρίχρωμες κάρτες και τα περίεργα splash), είτε οτιδήποτε ανάμεσα σ'αυτά. Πάντως αφήνοντας κατά μέρος drafting και deckbuilding, οι κάρτες μου άρεσαν αρκετά in-game, με ωραία mechanics και interactions σε όλα τα shards ή ακόμα και μεταξύ τους.

Τι θα ήθελα ν'ανοίξω χμμμ... μια τετράδα Agony Warps ή Branching Bolts δεν θα με χαλούσε καθόλου (ίσως χαλούσε τους αντιπάλους μου... λίγο). Επειδή όμως αυτά είναι δίχρωμα και ενδεχομένως να μη συμφωνεί μαζί τους το υπόλοιπο pool (πράγμα δύσκολο βέβαια γιατί στην τελική βάζεις και 36 lands), ίσως συμβιβαζόμουνα με 4 Oblivion Rings. Από βόμβες, δεν θα έλεγα όχι σε Planeswalkers, Double Dragon και λοιπούς κάφρους δράκους, Caldera Hellion, Sharding Sphinx, Scourglass και κόκκινο, μαύρο ή πράσινο Ultimatum. Είμαι βολικός άνθρωπος έτσι?


4. Ποια κάρτα της νέας έκδοσης πιστεύεις ότι θα χει το μεγαλύτερο impact στο νεο Standard?

Ο Sarkhan Vol είναι πειστικός. Εντυπωσιακός επίσης και ο Ranger of Eos (τα Figure of Destiny δεν αστειεύονται). Η Stoic Angel προφανώς (άντε να κάνεις race αυτήν και τον ρινόκερο -να μη μιλήσω για Steel of the Godhead και αηδίες τέτοιες). Ο Realm Razer φαίνεται καλός σε κάποιο control deck σαν την RG mana ramp (ή τουλάχιστον σαν one-of για να έρχεται με Primal Command). Φαίνεται απίστευτο που τυπώσανε το Goblin Assault ενώ υπάρχει ήδη το token deck (αν και χάνει κάποια πράγμτα με το rotation).


5. Δώσε τις προβέψεις σου για το νέο Extended. Αν πήγαινες στο PT Berlin, ποιο ντεκ θα έπαιζες?

Όπως είπα και πιο πάνω constructed δεν τεστάρω, και ενώ standard ασχολήθηκα κάπως λόγω πανελληνίου, extended δεν έχω ιδέα. Πάντως αν πήγαινα στο PT Berlin, σίγουρα δεν θα φορούσα κοστούμι (μας ψήνει ο Levy ήμαρτον).

--------------------------------------------------

1 comment:

ZiNOS said...

Φιλιππίδης for the win!

Μπορώ να δηλώσω ο μεγαλύτερος θαυμαστής του στο Magic;

Και μάλλον το μεγαλύτερό επίτευμά του ήταν που σήκωσε πανελλήνιο με κάρτα "flip a coin" τετράδα στο deck του.

Ποιά ήταν;