Προφίλ Ελλήνων Παιχτών: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

1. Πες μας λίγα πράγματα για σένα (Από που είσαι, που μένεις, ηλικία, occupation (σπουδές-δουλειά), πόσο καιρό παίζεις magic, σε ποιο team ανήκεις)

ΑΠ. Είμαι γέννημα θρέμμα Αθηναίος, τον τελευταίο καιρό όμως (ένας χρόνος πέρασε) κατοικώ στη Θεσσαλονίκη διότι δουλεύω εκει. Είμαι σχεδόν 26 χρονών (τον Σεπτέμβρη για την ακρίβεια) και όχι μικρότερος όπως νομίζετε όλοι :-D Έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο ΤΕΙ του Πειραιά. Αυτός είναι ο 6ος χρόνος που ασχολούμαι με το Magic. Τώρα για το team, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Κυριώς όταν είναι να κάνω σοβαρό playtest, παίζω με φίλους ματζικάδες όπως ο Παναγιώτης Ζαχαρίας που είναι και ο δασκαλός μου, ο Βαγγέλης Van Παπατσαρούχας (ναι αυτός ο ψυχοπαθής που βάζει ό,τι να' ναι μέσα τα decks του), και τώρα τελευταία ο Πέτρος Τζιώτης (αφού έγινε και Πανελλήνιος παναθεμά τον :-D ). Στην Θεσσαλονίκη παίζω πολύ συχνά με τον Όθωνα Βουτσή και τον Jojo (δε νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις).


2. Το Extended Season που μας περασε, μπορεί να θεωρηθεί άκρως επιτυχημένο για σένα, αφού κέρδισες 1 GPT Vienna και 1 PTQ Hollywood, και συν τις αλλοις έκανες και Day 2 στο GP Vienna. Με ποιους είχες τεστάρει και το deck που εμπιστεύτηκες τίνος design ήταν?
Απ. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι έπαιξα Dredge σε ότι τουρνουά extended έλαβα μέρος. Το ντεκ το βρήκα από το PT Valencia extended. Ήταν η λίστα ενός γιαπωνέζου που δενείχε κάνει τίποτα ιδιαίτερο, αλλά ούτε τα dredge είχαν κανά καλό finish τότε. Όταν συνειδητοποίησα τι ακριβώς κάνει το breakthrough στο deck.... δεν μπορώ να γράψω τι ακριβώς ένοιωσα γιατί θα με κόψεις, απλά ήμουν 100% σίγουρος ότι αυτό είναι το ντεκ που γουστάρω, και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Τώρα το playtest που έγινε δεν ήταν κάτι τρομερό. Για την ακρίβεια έπαιξα καμιά 20 games με Jojo kai Όθωνα και πήγα να παίξω στο GPT Vienna στην Kaissa Καλαμαριάς. Δηλαδή αυτό ήταν το πρώτο σημαντικό play testing πού έκανα :-) Κυρίως πασιέντζες έριχνα και σκεφτόμουν ποιές κάρτες με ενοχλούν και πως θα τις αντιμετωπίσω. Πάντως πιστεύω πως αν όλοι οι fanatic που γίναν sac στα παιχνίδια μου είχαν γίνει σωστά, δεν θα κέρδιζα τίποτα. Αυτό το διαπίστωσα στο Grand Prix Vienna όταν έπαιξα με έναν καλό παίχτη και έχασα 2-1 επειδή απλά έκανε sac τους fanatic του σωστά. Ανεξαρτήτως αυτού του γεγονότος το Dredge ήταν το καλύτερο deck του season και το απέδειξε και σε ελληνικό χώρο (2 gpt και 2 ptq) και στο GP Vienna με 4 στην 8ada. Τώρα, γιατί νίκησε το κακό counter top.... ας μην το συζητήσουμε καλύτερα :-D


3. Προηγούμενα επιτεύγματα? Συμμετοχές σε GP ή PT?

ΑΠ. Αν ενθυμούμαι καλά και δε ξεχνάω κάποιο, τα GP prepei na nai 8. Αθήνα, Torino, Hasselt, Eindhoven, Stuttgart, Lille, Paris, Vienna. Τα PT είναι 2, Prague 2006 και San Diego 2004 (και τα 2 limited). Έχω επίσης και ένα Worlds το 2006 στο Παρίσι. Καλύτερο αποτέλεσμα από όλα αυτά είναι η 21η θέση στο GP Hasselt, mono Ranvica draft και Boros deck win for the win!!! Γενικά πολλές 8άδες σε gpt κ ptq στην Ελλάδα.



4. Μιας και μέσα στον Μάη θα χουμε αρκετά Regionals, ποιες είναι οι σκέψεις σου για το Standard αυτή τη στιγμή? Για το PT Hollywood τι βλέπεις?

Απ. Pre shadowmoor faeries by far!!!! Meta shadowmoor, ρίχτε και καμιά ματιά στα κόκκινα decks. Εμένα πάντως με ψήνει πολύ το κοκκινάκι για το PT Hollywood, αλλιώς faeries και bitterblossom (τα σπάει)!!!!

5. Όσον αφορά το Limited ποιες οι προτιμήσεις σου στο LLM Draft? Αγαπημένη common/uncommon (Morningtide-Lorwyn)? Βομβα που πάντα εύχεσαι να ανοίξεις?

Απ. Στο LLM προτιμώ το W/U kithkin. Θεωρώ ότι με την προσθήκη της Morningtide το άσπρο είναι πάρα πολύ δυνατό. Δεν θα πω όχι και στο U/B rogues ως δεύτερη επιλογή και ως πιο fun deck για να γουστάρεις να paizeis. Best uncommon και common στο Lorwyn, τα γνωστά shriekmaw και mulldrifter. Στο Mornitide, Meawdowboon και ότι έχει σχέση με kithkins. Αγαπημένη κάρτα που θα δελα να ανοίγω Cloudgoat Ranger και Pestermite. E και rare εύκολο, Mirror Entity!!!!!

6. Ποια είναι τα σχεδια σου για την φετινή σεζόν?

Απ.
No comments, ανάθεμα το στρατό.

4 comments:

Anonymous said...

Hahahaha fyssa kolopsonara m'aresei pou me koroideues.Esi eisai o arxigos twn pswniwn by far :P :P :P

Giannakos

Anonymous said...

Mia xara tous kaname sac tous fanatikous stin kalamaria.

Ante na xa8eite oloi oi kolofardoi me ta dredge sas :P

Ek merous twn non-dredge players

Anonymous said...

Kai ego pou nomiza oti me agapouses :( Kamia anafora ston adelfo ninja :(

Anonymous said...

psofa re avraam grant esi :P
paizeis kai mtg akoma...ade pane kane kana raid :P :P

Giannakos